Christmas Deliveries Order before Thu 20th, 2pm - receive your order before Christmas. Order before Thu 27th 2pm - receive your order before New Year's Eve.

Facebook

Vraag & Antwoord

We hebben deze pagina samengesteld om op alle vragen die we te horen kregen over Canagan (graanvrije voeding) te beantwoorden.

Ik wil graag meer weten over natuurlijke passende voeding.

In de loop der jaren is hondenvoeding over het algemeen steeds verder afgeweken van wat honden nodig hebben, niet alleen om te overleven, maar groeien, met goedkope en inconsistente eiwitten en koolhydraten in de verkeerde verhoudingen. Om het evenwicht te herstellen en de optimale voeding voor onze metgezellen te creëren gingen we terug naar de natuur en bestudeerde we wat honden echt nodig hebben. Het resultaat is Canagan, die dichtbij het voorouderlijke dieet voor uw hond en kat komt met de juiste verhouding van eiwitten, vet en koolhydraten, en een veel hoger gehalte aan vlees heeft dan de meeste voedingen.

Waarom is Canagan graanvrij?

Honden en katten zijn carnivoren en missen het speeksel amylase. Dit is een speciaal enzym dat in het speeksel van herbivoren en omnivoren voorkomt en wordt gebruikt om zetmeelrijke koolhydraten af te breken voordat ze de maag bereiken. Omdat speeksel van honden en katten 'nagenoeg vrij is van amylase, zijn koolhydraten veel moeilijker te verteren. Door graanvrij te zijn en het aanzienlijk verminderen van de koolhydraten, heeft Canagan honden- en kattenvoeding een veel hogere verteerbaarheid waardoor u minder voeding hoeft te geven, hierdoor lagere kosten heeft en u hond of kat minder ontlasting heeft.

Is Canagan een hypoallergeen honden- en kattenvoer?

Ja - Hypoallergeen betekent dat de voeding minder kans geeft op een allergische reactie. De ingrediënten in Canagan zijn gekozen met het oog hierop en we hebben de meest bekende producten die een allergische reactie kunnen veroorzaken, zoals tarwe en zuivelproducten vermeden.

Heeft Canagan honden/kattenvoer ongezonde kunstmatige toevoegingen?

Nee, we geloven niet dat het toevoegen van kunstmatige toevoegingen aan ons voedsel nodig is wanneer er natuurlijke, gezondere alternatieven: conserveringsmiddelen in Canagan producten zijn natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen (vitamine E). Natuurlijke aroma’s geeft een hoge smakelijkheid in Canagan en betekent dat we geen kunstmatige smaakstoffen nodig hebben - Canagan is een smaaksensatie voor zelfs de meest kieskeurige hond en kat.

Huisdieren geven niets om een mooie kleur (kleurstoffen) die aan voedingen worden toegevoegd, dit alleen om het product meer interessant te maken voor de eigenaar en heeft voor uw huisdier absoluut geen voordeel.

Wat zijn plantaardige extracten en waarom bevat Canagan deze?

Een plant of plantendeel wordt gewaardeerd om zijn geneeskrachtige of therapeutische eigenschappen. Canagan is zo geformuleerd dat het nauw aansluit bij de natuurlijke voeding en plantaardige extracten zijn te vinden in de natuurlijke voeding voor honden.

Wat zijn “vlees en dierlijke derivaten” en bevat Canagan deze?

“Vlees en dierlijke derivaten” worden vaak gebruikt in veel voedsel voor huisdieren en bestaan uit dierlijke bijproducten. Deze worden vaak gebruikt omdat ze goedkoper zijn dan een enkele vleesbron. Wij zijn van mening dat vlees dat gebruikt wordt in voedsel voor huisdieren ook “vlees” genoemd moet worden dat is waarom je “vlees en dierlijke derivaten” op onze etikettering niet zult vinden!

Bevat Canagan genetisch gemodificeerde ingrediënten?

Nee. Onze producten bevatten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten (GGO's).

Bevat het vlees dat gebruikt wordt in Canagan producten groeihormonen?

Nee. Geen groeihormonen.

Waarom zijn er soms verschillen in de Canagan brokken?

Canagan is gemaakt met alle natuurlijke ingrediënten in kleine partijen. Daarom zijn er kleine verschillen in kleur, vorm en grootte, hoewel de brokken nog steeds dezelfde niveaus van smaak en voedingswaarde bieden.

Wat zijn gemengde tocoferolen?

Tocoferolen zijn een mix van vitamine E en worden gebruikt in Canagan producten om een langere houdbaarheid te geven, zonder gebruik te maken van kunstmatige conserveringsmiddelen.

Waarom gebruik je zoete aardappel in Canagan?

Zoete aardappel is een uitstekende bron van vitamine A en C en is rijk aan antioxidanten. Zoete aardappelen zijn een goede bron van oplosbare vezels en hebben een lage glycemische index, die een langzame geleidelijke afgifte van energie produceert. Lage GI diëten hebben voordelen voor gewichtsbeheersing, omdat ze helpen de eetlust en de honger onder controle te houden.

Wat is de glycemische index?

De glycemische index is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darmen
worden verteerd en glucose in het bloed worden opgenomen. Hoge glycemische index voedingsmiddelen zijn snel verteerd en leiden tot hoge schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Lage glycemische index voedingsmiddelen worden langzaam verteerd en opgenomen, wat resulteert in een geleidelijke verhoging van de bloedsuikerspiegel en insuline niveaus, die past bij een goede gezondheid.